Rejsetidspunkt

Skal man rejse rundt i Chile er første del af december måned således klart at foretrække!

Chile strækker sig gennem flere klimazoner, men da det meste af Chile har kystklima, er temperaturvariationen i kystegnene begrænset. Generelt var det vores oplevelse af morgenerne godt kunne være overskyede - men at solen bryder frem op ad formiddagen.

Det er bedst at rejse i den sydlige del i sommer perioden. I sødistriktet er sommertemperaturen mellem 20 og 25 grader december-februar. Andre turister, vi talte med, berettede om mange regnvejrsdage i november.

I Den centrale del begynder højsæsonen d. 15. december. Her holder indbyggerne i Santiago ferie og priserne på overnatninger i alle turistområder fordobles. Temperaturen i Santiago i december er mellem 30 og 35 grader - og det bliver endnu varmere i løbet af januar og februar. Vinteren i Santiago kan være ret kold og da byen ligger indeklemt mellem bjergene er luftskiftet meget ringe. Derfor er Santiago en af de byer der har mest smog i verden (kun overgået af Mexico City).

Kystegnene i den Nordlige del har konstant 20-25 grader - og det regner aldrig. F.eks. er Iquique verdens tørreste by med under 1 mm. regn om året. Regntiden i nationalparkerne ligger fra januar til marts. Selv i december er der nattefrost i bjergene.